Aprenent a llegir feeds

Els dos lectors de feeds que havia fet servir últimament eren Rojo i Searchfox.

El primer d’ells permet etiquetar les fonts i els articles i compartir-los amb d’altres usuaris, navegar per les etiquetes d’altres i així trobar noves fonts, establir altres usuaris com a contactes amb els que pots compartir articles… en resum, incorpora elements i utilitats per a la comunitat.

El segon, Searchfox, es un lector de feeds més clàssic (llegir els feeds, marcar-los, ordenar-los dins d’un arbre – amb categories) que té la característica que pot aprendre dels nostres hàbits de lectura i que no ens presenta la informació només per ordre cronològic, sino que la prioritza en funció dels nostres interessos, del que ha après de nosaltres.

De tot això ja n’havia parlat.

Vaig estar provant durant un temps Rojo, i, tot i agradar-me molt el tema de les etiquetes, trobava una mica limitat la presentació per ordre purament cronològic que feia, i per tant, quan vaig trobar Searchfox, vaig començar a probar-lo també durant un temps. Tot i estar dissenyat per articles en anglès, aprenia (o mostraba) prou bé les meves preferències, així que en poc temps va començar a mostrar-me en primer lloc aquells feeds o aquells articles que, en teoría, més m’havien d’interessar. La interfície, però, era sumament simple i amb poques opcions, i la ordenació dels feeds molt líneal. Total, que no fa gaire he tornat a Rojo.

I perquè tot això? Perquè avui he trobat que Rojo ha reorganitzat una mica la interfície i ofereix nous serveis:

  • Històries ordenades per relevància: Segons ells, analitzant les històries que més es llegeixen (tant jo com altres), ordenen les fonts per més o menys importància
  • Enllaços recomanats: Analitzant els articles de les meves fonts, presenten les enllaços associats
  • Recomanació de feeds: En teoría, això va lligat amb els enllaços dels articles que llegeixo i amb feeds que llegeixen gent que llegeix blogs similars als que jo llegeixo.
  • Finalment, cerca per feeds

Personalment, els més interessants i els que més trobava a faltar són la ordenació per relevància i la recomanació de feeds, però encara no tinc gaire clar com funcionen aquestes utilitats: quan es refereixen a relevància, volen dir que tenen en compte tant els feeds que jo més llegeixo de les meves suscripcions com els que més llegeixen d’altres suscriptors a les mateixes fonts? I aquesta ponderació, com la fan?

A veure com funciona tot això durant els propers dies… total, si no m’agrada, sempre puc seguir ordenant les fonts per data, i no perdo res.

One thought on “Aprenent a llegir feeds”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.