L’adquisició de Yahoo! i la pèrdua de diversitat de serveis

David de Ugarte fa una reflexió molt interessant sobre les conseqüències que pot tenir l’adquisició de Yahoo! per part de Microsoft: la agrupació de diferents proveïdors, la centralització de serveis i per tant la disminució de la competència, resumint, passar de la diversitat a una cada cop més gran unificació.

Les conseqüències d’aquesta redistribució no seràn només de cara als serveis: tot i que de bon principi es segueixi operant com marques independents, el més esperable és que a la llarga els productes, les solucions i els serveis s’acabin unificant, com alguns (amb certa ironia) ja apunten.

Però no només de serveis va la cosa: què passarà amb les llibreries, APIs i serveis de Yahoo fetes en java, per exemple? Les seguirà oferint, Microsoft? Les passarà a .Net o les oferirà (se’n desentendrà) a la comunitat, o les liquidarà, simplement? Ja se sap que a Microsoft no li fa gaire gràcia, el java.

Per tant, seguint en la línia del que diu en David, cal reorientar-se cap a l’ús d’eines existents sense cap interès al darrere, sigui Yahoo!, Google, o qui sigui. Fet i fet, el fet d’oferir APIs, utilitats i serveis no es més que una manera còmoda d’aconseguir desenvolupadors, betatesters i ampliar la base d’ús dels teus serveis (les llibreries, si s’ofereixen amb el codi font, son una altra història).

Però que passa el dia que es tanquen aquests serveis? A qui reclames? No és aquest l’argument que fan servir a vegades per atacar el software lliure, que no hi ha contra qui reclamar?

One thought on “L’adquisició de Yahoo! i la pèrdua de diversitat de serveis”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.