Birmània: com si no passés res

Les conseqüències del pas del tifó per Birmània no han fet més que evidenciar, portar a primera plana la corrupció i el despotisme imperant de fa molt temps en aquell país.

A un li agradaria pensar que davant de la injustícia imperant la població s’acabarà aixecant i enderrocant el règim que els oprimeix, i, sent encara més somiador, li agradaria pensar que podria haver-hi una intervenció internacional per enderrocar un règim a totes llums corrupte, que esclavitza tot un país en benefici propi, a uns odiosos dictadors…

Però això és ser un somia-truites: Birmània no té petroli (no és un gran productor, com a mínim), ni està en una zona que sigui vital pel comerç mundial, i la població té prou problemes amb el dia a dia, per posar alguns exemples.

No, la ONU i Occident ens queixarem, protestarem, però no farem res més. Els xinesos no diran res, els àrabs ho ignoraran, i la dictadura militar seguirà fent el que vol. Avui ja han votat la “constitució” que els permetrà seguir tutelant una futura “democràcia” feta al seu gust. Demà repartiran quatre sacs més d’aliments i deixaran que la població s’espavili sola, sense esvalotar-se.

2 thoughts on “Birmània: com si no passés res”

  1. Company,

    Ja som dos somia-truites.
    Confio que algun dia la població s’acabarà aixecant, i hi haurà una intervenció internacional per donar-li suport…

  2. Francesc,

    això que dius (i que jo deia) és molt confiar… fixa’t quants dies fa ja que els grans mitjans de comunicació (diaris, ràdio, televisió) no parlen de Birmània: s’han estabilitzat les xifres, no hi ha més sorpreses, la junta filtra la informació… la situació és tan terrible com era, però ja no ven titulars: cal cercar la informació en llocs com el teu, per exemple.

    Intervenció internacional per donar suport? Tant de bò… però qui s’aixequi contra el règim s’ha d’assegurar el ràpid control de les zones econòmiques que suporten l’actual règim per tenir del seu costat les potències occidentals… pot ser és ser una mica cínic, però vist com va tot, els somnis a vegades duren poc…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.