Renovant el blog

Després d’una mica més de vuit anys escrivint aqui (i més de nou des d’un antic) és moment de renovar el blog.

El nou disseny és més lleuger i més centrat en cada un dels textos, en el contingut, perquè aquesta és la idea original d’un blog: la conversa i l’intercanvi d’opinions, la publicació de les idees. En un mitjà en que la informació i les distraccions demanen la nostra atenció arreu, cal treure tot el profit de la interfície minimitzant-la, posant-la a fer just allò que toca i quan toca, d’ací la netedat del nou disseny.

QuasiUnBloc_Disseny2013_captura

El paisatge a Internet ha canviat molt en vuit anys: el que semblava inicialment que havia de ser una revolució (els blogs i la conversa global) ha quedat fagocitat per la potència dels grans conglomerats mediàtics i de les (ara no tan noves) xarxes socials. La popularització dels continguts fàcils, la mediatització del diàleg digital, el constant bombardeig d’informació i la velocitat d’exposició a les notícies i novetats han canviat totalment el panorama comunicatiu i la nostra manera d’entendre, accedir i, sobretot, processar la informació. El pas de client a producte ens debilita molt més del que ens pensem, ens exposa molt més del que creiem.

Per això segueix sent important tenir lloc i veu propis a internet, ser l’amo de l’espai propi i dels continguts, decidir què hi ha, què s’hi diu i com s’hi veu, i obrir-lo sense més; convidar a tothom que vulgui que s’hi passi.

Vuit anys de reflexions, pensaments, evolució d’idees, de conèixer gent, fer amics, aprendre, discutir i intentar millorar. I continuem.

9 thoughts on “Renovant el blog”

 1. Sé que es muy poco decir de una renovación de un blog pero… «me gusta» ;D

  Además últimamente has sacado post muy interesantes, un par de ellos me han llevado a intentar postear, pero ahí está en borrador todo… últimamente no termino de publicar casi nada 🙁

  En fin… que muy bonito.

  (Disculpa que te conteste en otro idioma, escribo muy mal el catalán y tengo que elegir entre publicar comentario rápido así o buscar un poco algunas palabras… y terminar por no postear nada, que voy a la carrera.)

 2. Gracias, Jose!

  Por lo del “me gusta” y la florecilla de los posts interesantes, que si lo son (cosa que a veces dudo) aún lo serán más si comentas! Y lo de ir desglosando a base de años… debe ser un puntillo de terquedad, hasta cierto punto, sí, y eso que la flojera nos da a todos a veces…

  Lo de contestar en otro idioma, bueno, y qué? Yo escribo en catalán, tu respondes en castellano y nos entendemos todos, que es de lo que se trata, así que disculpas aceptadas, pero es que ni hacían falta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.