Les eleccions USA, els Consells Comarcals i la Unió Europea

Es pregunta un bon amic com és que tots coneixem que ha guanyat en Biden, i no coneixem el nom del president/a del nostre Consell Comarcal…
A banda de la importància i la transcendència de cada càrrec, hi ha una diferència molt, molt important:

  • Al president dels Estats Units l’escull la ciutadania.
  • Als presidents dels Consells Comarcals no els escull la ciutadania, els escullen els Ajuntaments.

En el segon cas, per tant, no hi ha votació directa de la gent.

I això de que no hi hagi votació directa, fa que el càrrec i la feina quedin llunyans, fins i tot “ocults” a ulls de la ciutadania. I el que no es veu, és com si no hi fos, per més feina que s’hi faci.

Ara canviem Consell Comarcal per Unió Europea, i la cosa és similar, però a l’engròs. Qui tria els que governen la Unió? Els estats, no la ciutadania. I aleshores els càrrecs queden molt, molt lluny, allà a Brussel·les.

Mira que no sigui per això també que coneixem més de la Presidència Americana que de la Presidència Europea, a banda dels Consells Comarcals…

One thought on “Les eleccions USA, els Consells Comarcals i la Unió Europea”

  1. Activada l alerta per l arribada del temporal Filomena que ha deixat nevades a cotes molt baixes que s estendran a gran part de Catalunya. La conselleria d Interior ha prohibit la circulaci de camions des d avui a les set de la tarda fins a dilluns al mat i tamb ha de 00004000 manat que s evitin els despla aments. M xim hist ric del preu de la llum, mentre el conveni entre la Generalitat i Endesa per assumir el deute de les fam lies vulnerables segueix encallat. La Uni Europea ha comprat 300 milions m s de dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la Covid-19. La policia desarticula la principal organitzaci criminal encarregada de l elaboraci i el subministrament de drogues sint tiques a Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.